- Obsahují: Bílkoviny 22,5 %, tuk 5,7 %. Významný podíl vitamínů skupiny B a vitamínu E.
- významný zdroj živin a zdraví prospěšných látek
- vysoký obsah kvalitního tuku
- podporuja imunity
- mají protizánětlivé účinky
- podpora laktace
- podporují správný růst a tvorbu svalové hmoty
Vysoký podíl nenasycených mastných kyselin ( tzv. Omega 3 a 6 ).
- Charakteristika: Pšeničné klíčky, kterých se při mletí pšenice na mouku oddělí jen asi 1 %, se zatím ponejvíce zkrmují. Přitom je to nejkvalitnější část pšeničného zrna a navíc část velmi chutná.
Jejich vzhled a struktura se může lehce odlišovat dodávku od dodávky, dle použitého druhu pšenice při mlýnském opracování! Nemění se však jejich složení a vlastnosti. Mají světle béžovou barvu, hrubší strukturu a příjemnou obilnou vůni.
- Tip na použití: Po tepelném ošetření, nejlépe opražením nasucho, např. při 165 - 185 ° C po dobu 15 - 30 minut (pražením v troubě), se trvanlivost klíčků prodlouží na 6 až 24 měsíců za současného výrazného snížení vlhkosti a umrtvení enzymů. Klíčky tak získají velmi příjemnou oříškovou vůni a chuť. Takto upravené klíčky lze také mlít na mouku.
- Skladování a spotřeba:Skladujte pšeničné klíčky v suchu, chladu do cca 18 °C a temnu, bez přístupu slunečního záření.
Spotřebujte nejlépe do 6 měsíců od nákupu. Při nevhodném skladování v teple a vlhku jsou klíčky náchylné na zaplísnění, mějte je proto hermeticky uzavřené.
Dávkování:
- 300 - 750g kg/den (dle hmotnosti koně a typu zátěže)