Pšeničné klíčky 5kg

Nejkvalitnější a nejchutnější část pšeničného zrna

175,00 Kč
  • Obsahují: Bílkoviny 22,5 %, tuk 5,7 %. Významný podíl vitamínů skupiny B a vitamínu E.
  • významný zdroj živin a zdraví prospěšných látek
  • vysoký obsah kvalitního tuku
  • podporuja imunity
  • mají protizánětlivé účinky
  • podpora laktace
  • podporují správný růst a tvorbu svalové hmoty

Vysoký podíl nenasycených mastných kyselin ( tzv. Omega 3 a 6 ).

  • Charakteristika: Pšeničné klíčky, kterých se při mletí pšenice na mouku oddělí jen asi 1 %, se zatím ponejvíce zkrmují. Přitom je to nejkvalitnější část pšeničného zrna a navíc část velmi chutná.

Jejich vzhled a struktura se může lehce odlišovat dodávku od dodávky, dle použitého druhu pšenice při mlýnském opracování! Nemění se však jejich složení a vlastnosti. Mají světle béžovou barvu, hrubší strukturu a příjemnou obilnou vůni.

  • Tip na použití: Po tepelném ošetření, nejlépe opražením nasucho, např. při 165 - 185 ° C po dobu 15 - 30 minut (pražením v troubě), se trvanlivost klíčků prodlouží na 6 až 24 měsíců za současného výrazného snížení vlhkosti a umrtvení enzymů. Klíčky tak získají velmi příjemnou oříškovou vůni a chuť. Takto upravené klíčky lze také mlít na mouku.
  • Skladování a spotřeba:Skladujte pšeničné klíčky v suchu, chladu do cca 18 °C a temnu, bez přístupu slunečního záření.

Spotřebujte nejlépe do 6 měsíců od nákupu. Při nevhodném skladování v teple a vlhku jsou klíčky náchylné na zaplísnění, mějte je proto hermeticky uzavřené.


Dávkování: 

  • 300 - 750g kg/den (dle hmotnosti koně a typu zátěže)